Четвер, 28.03.2024, 14:20 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Квітень » 10
Вимагати дозволи на розміщення об’єктів торгівлі у підприємців ніхто не має права. Жодним законом цей дозвільний документ не передбачений. Про це розповів Урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський, відповідаючи на запитання Інтернет-конференції на фінансовому порталі «Мінфін».
«Вимагати дозволи на об’єкти торгівлі не мають права. В законах такого дозволу немає. Крім того, в Перехідних положеннях Податкового кодексу був скасований і декрет, яким передбачався місцевий збір за видачу дозволу. На нього часто посилалася місцева влада, коли вимагала отримувати дозвіл на об’єкт торгівлі. Тобто, те єдине підґрунтя, на яке могла спиратися місцева влада, теж скасовано», – підкреслив Михайло Бродський.
«Якщо податкова і далі буде вимагати цей дозвіл, пишіть мені як Урядовому уповноваженому з питань дерегуляції офіційний лист. Або можете одразу звертатися до прокуратури», – ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: lpp | Дата: 10.04.2011 | Коментарі (0)

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
ЛИСТ від 03.03.2011 р. № 4149/05-10
Заповнення звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску
З 1 січня 2011 року набрав чинності Закон України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі - Закон), згідно з яким Пенсійним фондом розроблено новий Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі - Порядок), затверджений постановою ПФУ від 08.10.2010 р. № 22-2. 

Стосовно заповнення звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - звіт) повідомляємо.

1. При заповненні таблиці 6 додатка 4 Порядку у реквізиті 10 таблиці 6 "Тип нарахувань" зазначається відповідний код типу ... Читати далі »
Переглядів: 1872 | Додав: lpp | Дата: 10.04.2011 | Коментарі (0)

Верховная Рада отменила свидетельства о государственной регистрации юридического лица и физического лица-предпринимателя.

Соответствующий закон был принят на заседании в четверг.

Законом с целью упрощения и удешевления создания и ведения бизнеса в Украине вводится принцип осуществления деятельности юридических лиц и физических лиц-предпринимателей без свидетельства о госрегистрации.

В частности, согласно изменениям в закон "О государственной регистрации юридических лиц и физических лиц-предпринимателей" часть десятую статьи 19 изложено в следующей редакции: "Одновременно с внесением в Единый государственный реестр записи об изменении сведений о юридическом лице, согласно этому закону указываются в выписке из Единого государственного реестра, государственный регистратор должен выдать (выслать почтовым отправлением с описью вложения) заявителю выписку из Единого государственного реестра".
< ... Читати далі »
Переглядів: 711 | Додав: lpp | Дата: 10.04.2011 | Коментарі (0)

07 квітня 2011 року, в Українському домі відбувся перший після Майдану-2 Всеукраїнський з’їзд малого та середнього бізнесу. 

Делегати з усіх областей України, представники всеукраїнських, регіональних та галузевих об’єднань обговорили проблеми, які існують сьогодні у бізнесу – з оподаткуванням, звітністю, перевірками, закриттям діяльності, оформленням земельних актів.

В Резолюції, яку схвалили учасники з’їзду, підприємці заявили, що проведення реформ, започаткованих Президентом України, можливе виключно за підтримки малого та середнього бізнесу, що вимагає врахування позиції інтересів підприємців, їх найманих працівників та споживачів.

Серед інших рішень, прийнято рішення звернутись до Президента України В.Януковича щодо створення Національної комісії України з питань регуляторної політики та підприємництва та передати при цьому проект Указу Президента «Про затвердження Положення про Націонал ... Читати далі »
Переглядів: 622 | Додав: lpp | Дата: 10.04.2011 | Коментарі (0)