П`ятниця, 29.03.2024, 11:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Квітень » 10 » Бродський повідомляє "Вимагати дозволи на розміщення об’єктів торгівлі не мають право".
17:26
Бродський повідомляє "Вимагати дозволи на розміщення об’єктів торгівлі не мають право".
Вимагати дозволи на розміщення об’єктів торгівлі у підприємців ніхто не має права. Жодним законом цей дозвільний документ не передбачений. Про це розповів Урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський, відповідаючи на запитання Інтернет-конференції на фінансовому порталі «Мінфін».
«Вимагати дозволи на об’єкти торгівлі не мають права. В законах такого дозволу немає. Крім того, в Перехідних положеннях Податкового кодексу був скасований і декрет, яким передбачався місцевий збір за видачу дозволу. На нього часто посилалася місцева влада, коли вимагала отримувати дозвіл на об’єкт торгівлі. Тобто, те єдине підґрунтя, на яке могла спиратися місцева влада, теж скасовано», – підкреслив Михайло Бродський.
«Якщо податкова і далі буде вимагати цей дозвіл, пишіть мені як Урядовому уповноваженому з питань дерегуляції офіційний лист. Або можете одразу звертатися до прокуратури», – порадив Михайло Бродський.
Підприємці під час інтернет-конференції поскаржилися Урядовому уповноваженому, що Податкова адміністрація і далі вимагає дозволи на об’єкти торгівлі у пакетах документів, які подаються для отримання торгового патенту, оформлення єдиного податку, реєстрації касових апаратів тощо.

Прес-служба Держкомпідприємництва

Переглядів: 768 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: