П`ятниця, 26.04.2024, 15:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Травень » 4 » Чи потрібно вимагати у приватного підприємця довідку про види діяльності?
12:53
Чи потрібно вимагати у приватного підприємця довідку про види діяльності?
Це вже не перший лист схожого змісту. Не так давно контролери констатували ( див. лист N 1085/к/17-0714 від 03.02.2011 р.), що юрособи та підприємці, які працюють з іншою особою-підприємцем, окрім копії Свідоцтва про державну реєстрацію повинні брати в неї ще й довідку, в якій наводиться перелік видів діяльності відповідно до реєстраційної картки та обрана система оподаткування доходів. Цей лист спричинив справжній бум в колах підприємців, адже вимагав ВСІХ підприємців запасатися такими довідками. Разом з тим, за логікою він мав стосуватися тільки підприємців-"загальників", а ось "єдинники" могли підтверджувати вид діяльності, за якою сплачується єдиний податок, копією Свідоцтва про сплату єдиного податку.

Тож за такої ситуації підприємці з нетерпінням чекали більш закономірного роз’яснення фіскалів. І це таки сталося.

Виходячи з коментованого листа, щоб підприємцю підтвердити вид діяльності, в межах якого він реалізує продукцію, він має пред’явити такі документи:

- копію свідоцтва про державну реєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності;

- копію довідки податкового органу, в якому він знаходиться на податковому обліку, щодо заявлених ним виду/видів діяльності (відповідно до реєстраційної картки) та обраної системи оподаткування доходів, отриманих від здійснення підприємницької діяльності ( для підприємців- "загальників");

- копію свідоцтва про сплату єдиного податку ( для підприємців-"єдинників" ).


Лист Державної податкової адміністрації України N 4133/5/17-0716 від 05.04.2011 р.

Переглядів: 1486 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: