П`ятниця, 26.04.2024, 08:59 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Документи які підтверджують ваш статус як підприємця.
12:23
Документи які підтверджують ваш статус як підприємця.
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИСТ від 15.06.2011 р. № 585/3/31-0011
(Витяг)

<…>


5. Законом України від 07.04.2011 р. № 3205-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи - підприємця" запроваджено принцип здійснення діяльності юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців без свідоцтв про державну реєстрацію. Зокрема, у ПКУ внесено зміни щодо тих норм, які базувались на застосуванні свідоцтв про державну реєстрацію (із тексту ПКУ були виключені слова "свідоцтво про державну реєстрацію").
Так, для органів ДПС засобом підтвердження факту державної реєстрації юридичної особи чи фізичної особи - підприємця є відомості із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. На сьогодні такі відомості органи ДПС отримують щоденно в електронному вигляді відповідно до Порядку взаємодії суб'єктів інформаційного обміну щодо надання та використання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі — ЄДР). Крім того, якщо у зв'язку із здійсненням повноважень, визначених ПКУ, у органів ДПС виникає потреба в отриманні документального підтвердження факту державної реєстрації тієї чи іншої особи, податковий орган на підставі відповідного письмового запиту може в установленому порядку отримати витяг або довідку із ЄДР.
На сьогодні формування ЄДР ще не завершене та мають місце випадки, коли юридична особа або фізична особа - підприємець ще не включені до зазначеного державного реєстру. У зв'язку з цим в інтересах таких платників податків забезпечити включення відомостей про себе до ЄДР. У здійсненні таких процедур мають бути зацікавлені самі платники податків, оскільки законодавчо встановлено, що якщо відомості, які підлягають внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою.
<…>
Переглядів: 1147 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: