Субота, 20.04.2024, 13:06 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Березень » 23 » Комитет ВР: форма декларації з податку на доходи фізичних осіб не відповідає вказаним нормам Податкового кодексу України
18:04
Комитет ВР: форма декларації з податку на доходи фізичних осіб не відповідає вказаним нормам Податкового кодексу України
КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ФІНАНСІВ, БАНКІВСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ

ЛИСТ від 18.03.2011 р. № 04-39/38
(Витяг)

У Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики розглянуто численні звернення юридичних та фізичних осіб, що мають статус податкових агентів з податку на доходи фізичних осіб, щодо подання щомісячної податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб, передбаченої Податковим кодексом України. За результатами розгляду повідомляємо таке. 
Подання зазначеної декларації ініційовано Міністерством фінансів України та регулюється нормами статті 176 (підпункт 176.2 "д" пункту 176.2) Податкового кодексу України ...
Державною податковою адміністрацією України було розроблено форму щомісячної податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб та затверджено своїм наказом від 31.01.2011 р. № 58.
Водночас замість передбачених нормами Податкового кодексу трьох показників форма декларації містить 15 показників, а сама форма декларації не була своєчасно оприлюднена.
Зазначене свідчить, що форма декларації з податку на доходи фізичних осіб не відповідає вказаним нормам Податкового кодексу України, що унеможливлює її застосування в такому вигляді.
У подальшому у Комітеті буде проаналізовано обгрунтованість та доцільність запровадження декларації та підготовлено висновок щодо необхідності перегляду норм Податкового кодексу України, якими передбачено подання такої декларації.
Комітетом планується прийняти остаточне рішення щодо цього питання при опрацюванні законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України" (реєстраційний № 8217), внесеного 12 березня цього року.

Враховуючи викладене, Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики пропонує невідкладно призупинити застосування такої форми декларації та привести її у відповідність до норм Податкового кодексу України.
Прошу терміново прийняти відповідне рішення та довести його до відома підпорядкованих органів державної податкової служби.
Голова Комітету В. Хомутиннік

Переглядів: 526 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: