Середа, 24.04.2024, 23:06 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Червень » 7 » Мі’нюст розмістив на своєму сайті електронну форму для подання запиту на отримання публічної інформації
15:35
Мі’нюст розмістив на своєму сайті електронну форму для подання запиту на отримання публічної інформації
На сайті Міністерства юстиції з понеділка, 6 червня, відкрито новий розділ – «Запит на отримання публічної інформації». Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович.
У розділі розміщено електронну форму для подання запиту на отримання публічної інформації. Запит, надісланий через сайт, надходитиме електронною поштою на адресу Міністерства юстиції.

Крім того, у цій же рубриці розміщено форми для письмового подання запиту на отримання публічної інформації звичайною поштою. Зокрема, розміщено форми заяв від фізичних, юридичних осіб та від об’єднань громадян без статусу юридичної особи.

У новоствореному розділі розміщено також роз’яснення щодо реалізації права на доступ до інформації: про порядок складання, подання запиту на отримання публічної інформації, про права громадян, передбачені Законом «Про доступ до публічної інформації». Надано роз’яснення положень Закону щодо підстав для відмови та відстрочки в задоволенні запиту на отримання публічної інформації, а також щодо оскарження бездіяльності або рішень розпорядника інформації.

Як відомо, 3 лютого 2011 року Президент України Віктор Янукович підписав закон про доступ до публічної інформації та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу до публічної інформації, які парламент прийняв 13 січня 2011 року. Закон набрав чинності 9 травня 2011 року.


Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 271-17-33
E-mail: press@minjust.gov.ua

Переглядів: 557 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: