Четвер, 18.04.2024, 08:15 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Березень » 6 » Надайте податкову звітність своєчасно - Радять нам податківці
18:29
Надайте податкову звітність своєчасно - Радять нам податківці
Для реалізації положень Податкового кодексу України Державною податковою адміністрацією України розроблено та прийнято наказ ДПА України „Про затвердження форми Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб”, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України за №165/11903 від 09.02.11.
Дія акта поширюється на податкових агентів юридичних осіб (її філія, відділення, інший відокремлений підрозділ), самозайнятих осіб, представництво нерезидента - юридичної особи (кількість податкових агентів становить понад 700 тис.), які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб, передбачений розділом ІV Кодексу, до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі, вести податковий облік, подавати податкову звітність податковим органам.

У щомісячній декларації для податкового агента відображатиметься загальна сума податкового зобов’язання, яка буде нарахована в обліку в податкових органах і порівнюватиметься із фактично сплаченою сумою податку.
За словами директора Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України Степана Дусяка, загроза виникнення податкового боргу із застосуванням податкової застави стимулюватиме податкових агентів до зміни поведінки щодо збільшення добровільної сплати податку з доходів найманих осіб внаслідок дієвого механізму податкового контролю. Це, у свою чергу, забезпечить зменшення заборгованості із виплати заробітної плати у розмірі близько 200 млн. гривень.

Прес-служба ДПА України, за матеріалами Департаменту оподаткування фізичних осіб
  __________________________________________________________________

Коментар газети "Консультант частного предпринимателя"
Примечание редакции: к сожалению, ГНАУ не дала прямого ответа на вопрос: нужно ли частным предпринимателям, которые не начисляли и не выплачивали доходы физлицам, подавать этот отчет. А между тем, в налоговых творится неразбериха (в одних требуют подавать отчет предпринимателям без наемных работников и без начисления и выплат доходов в пользу физлиц, а в других — нет).

А между тем штраф за неподачу отчета немаленький. Согласно п. 119.2 Налогового кодекса Украины:

"Неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку -
тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, -
тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1 020 гривень".


10 березня 2011 року о 15-00 семінар для фізичних осіб-підприємців з приводу подання нової звітності. Актовий зал Лозівської ОДПІ.
Переглядів: 656 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: