Субота, 20.04.2024, 01:12 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Жовтень » 29 » Ти підприємець і встановив автономне опалення? Сплати екологічний податок!
19:34
Ти підприємець і встановив автономне опалення? Сплати екологічний податок!
З жовтня поточного року розпочинається опалювальний сезон, тож усі суб’єкти господарювання (юридичні особи та підприємці), що використовують автономну систему опалювання власної будівлі, приміщення, у т. ч . приміщень, що надаються ними в оренду іншим суб’єктам господарювання, здійснюють викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин при спалюванні палива (газу, мазуту) і є платниками екологічного податку.
У зв’язку з чим юридичні та фізичні особи зобов’язані подавати до ДПІ за місцем розташування такого об’єкта декларацію з екологічного податку з додатком 1 (викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря) і додатком 4 (розміщення відходів в спеціально відведених місцях) протягом 40 днів після закінчення кварталу. При цьому податок сплачується протягом 10 днів після подання звітності.
Законом України від 07.07.2011 р. № 3609 внесено зміни до розділу VIII «Екологічний податок» ПКУ. А саме: з 1 жовтня 2011г. змінено перелік податкових агентів, які повинні утримувати і сплачувати до бюджету екологічний податок, що стягується за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення при використанні палива, а саме: замість суб’єктів, що здійснюють оптову і роздрібну торгівлю паливом, податковими агентами будуть виробники та імпортери палива. Об’єктом і базою оподаткування будуть обсяг и та види палива.
Відділ МРР та звернень громадян ДПІ у Волноваському районі Донецької області
Переглядів: 1117 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: