Понеділок, 06.05.2024, 19:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Листопад » 17 » Верховну Раду - геть! Підприємці узгодили план радикальних дій
20:04
Верховну Раду - геть! Підприємці узгодили план радикальних дій

Учасники акції протесту підприємців та профспілок, що здійснюють безстрокове пікетування Верховної Ради, й надалі готові до законних, але вже радикальних дій. Координаційна рада страйкому прийняла рішення провести 22 листопада у Києві на вулиці Банковій збір ініціативної групи з метою скликання загальнонаціонального референдуму по достроковому припиненню повноважень Верховної Ради України.


Про це заявив сьогодні на брифінгу під стінами парламенту Олександр Данилюк, керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

«Був погоджений і підтриманий саме такий план дій, оскільки 16 листопада парламент вніс до проекту Податкового кодексу низку поправок, які вже виключають компроміс, а зустріч делегації протестуючих із керівником фракції ПР Олександром Єфремовим закінчилася нічим. Головна вимога підприємців про необхідність відтермінування прийняття документа і його ґрунтовне доопрацювання, - була категорично відхилена. Ті окремі зміни, що були запропоновані, ми вважаємо лише «заграванням» збоку влади. Вони нікого не влаштовують. Це лише затягування часу», - зазначив О.Данилюк.

Він вважає, що «шість мільйонів громадян, які задіяні в малому бізнесі, цілком здатні за тиждень зібрати три мільйони підписів, необхідних для скликання такого референдуму. І це сьогодні єдиний реальний правовий механізм, який дає можливість відправити парламент у відставку. Усі процедурні моменти чітко виписані Законом України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми». Крім того, за перешкоджання в реалізації цього права ст.157 ККУ встановлена кримінальна відповідальність».

«Якщо Президент підпише Податковий кодекс, то відповідна процедура буде ініційована й щодо його перебування на посаді»,- акцентував правозахисник.

Прес-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності
 
Переглядів: 628 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: