П`ятниця, 26.04.2024, 06:44 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Березень » 29 » Ви здаєте приміщення в оренду? Зверніть увагу на пораду фахівця!
14:19
Ви здаєте приміщення в оренду? Зверніть увагу на пораду фахівця!

Згідно п. 170.1.2 ПК України податковим агентом платника податку - орендодавця під час нарахування доходу від надання в оренду об'єктів нерухомості є орендар.

При цьому, об'єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди, а доходи від надання в оренду об’єктів нерухомого майна оподатковуються податковим агентом під час їх виплати за їх рахунок.

Ставка податку становитиме відповідно 15 % та, відповідно, 17 %, якщо загальна сума отриманих фізичною особою у звітному місяці доходів перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року.

У відповідності до ст. 138 ПК України витрати, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, складаються з, окрім іншого, витрат операційної діяльності, з урахуванням статті 142 ПК України.

Так, згідно з п.142.1 ПК України до складу витрат платника податку включаються також витрати на оплату праці фізичних осіб за виконання робіт, послуг згідно з договорами цивільно-правового характеру, будь-яка інша оплата у грошовій або натуральній формі, встановлена за домовленістю сторін відповідно до угод. Тобто, якщо юридична особа використовуватиме об’єкт нерухомості у власній операційній діяльності, така юридична особа матиме право віднести на витрати орендну плату за об’єкт нерухомості.

Переглядів: 666 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: