П`ятниця, 29.03.2024, 01:22 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Лютий » 8 » Від імені Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» представлено законопроект про спрощену систему оподаткування
19:36
Від імені Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» представлено законопроект про спрощену систему оподаткування
04.02.11., О.Герасимчук, О.Ракова, В.Андрєєв і О.Продан, представили урядовій робочій групі по розробці законопроекту про спрощену систему оподаткування, підприємницький проект.

Від імені Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» вони представили проект, який спільно підготували об’єднання підприємців з більшості областей України і який збереже малий та середній бізнес, а також сформує диференційовану систему сплати єдиного податку в залежності від доходів підприємців.

Підприємці пропонують зберегти єдиний податок для юридичних осіб із ставками 3% з ПДВ і 5% без ПДВ, а також розділяють єдиний податок для фізичних осіб-підприємців на три категорії: для мікробізнесу, для малого бізнесу і для середнього бізнесу.

Для мікробізнесу, до якого віднесені підприємці без найманих осіб, які здійснюють ремісничу діяльність, надають послуги фізичним особам по ремонту та займаються роздрібною торгівлею і при цьому на рік мають виручку не більше 150 000 гривень на рік, пропонується нульова ставка податку без обов’язкової сплати єдиного соціального внеску за себе та ведення обліку витрат.

Для малого бізнесу, до якого відносяться роботодавці, які надають усі послуги фізичним особам, здійснюють виробництво, торгівлю та деякі інші види діяльності, дозволяється оборот до 1200 000 гривень на рік без обліку витрат із фіксованою ставкою, яка включає у себе єдиний соціальний внесок, до 600 гривень на місяць.

Для середнього бізнесу, до якого відносяться усі не заборонені сьогодні види діяльності, пропонується ставка єдиного податку з продажу у розмірі 3% з ПДВ або 5% без ПДВ із обліком виключно доходів.

Вони передбачили в законопроекті вирішення усіх спірних на сьогодні питань, які існують у малого та середнього бізнесу щодо функціонування спрощеної системи оподаткування, але при цьому зберегли можливість працювати для усіх платників податків. Але не зміна спрощеної системи є основним завданням у реформуванні податкової системи, а спрощення адміністрування та забезпечення прозорості на загальній системі оподаткування.

Робоча група Уряду, якій підприємці передали готову редакцію законопроекту про спрощену систему оподаткування, прийняла рішення про прийняття його за основу та взяла на себе зобов’язання опрацювати наш проект.

Переглядів: 740 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: