Четвер, 25.04.2024, 07:30 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Травень » 13 » Всеукраїнська акція ВПЕРЕД
16:51
Всеукраїнська акція ВПЕРЕД

Шановні Лозівчани!

13 квітня 2011 року, у Києві, відбулося засідання Народної колегії Всеукраїнської громадянської акції «Вперед». У засіданні взяли участь понад 420 делегатів з усіх регіонів України, учасників та організаторів Податкового та Автомайдану, серед яких були і делегати з м.Лозова, представники Лозівської профспілки підприємців.

Під час колегії було принято рішення щодо проведення Весняного маршу протесту. Датою маршу протесту обрано 19 травня 2011 року.

На засіданні ради профспілки підприємців м.Лозова було прийнято рішення підтримати марш протесту та прийняти у ньому участь.

Які причини такого рішення?

20 квітня 2011 року більшість Верховної Ради України відмовилася приймати ключові законопроекти пакету «Народних реформа», законопроекти депутата Наталії Королевської, Голови комітету з підприємництва, які були розроблені за участю Ради підприємців України, а це більше ніж 300 громадських організацій та профспілок. Серед цих законопроектів є і дуже важливий для нас «спрощенців» Закон «Про спрощену систему оподаткування»

Ми вважаємо, що вказані законопроекти, в рамках пакету реформ, зможуть швидко й безболісно реформувати економіку, зберегти існуючі та створити нові робочі місця.

Якщо цього не зробити, то що чекає на ВАС?

На ВАС чекає внесення до Податкового кодексу положень, які не врахують точку зору представників малого та середнього бізнесу і, як наслідок, погіршать умови ведення бізнесу.

Якщо цього не зробити то ті норми, які вже зараз існують в Податковому кодексі, дозволять податковій, вже завтра, прийти до вас та накласти штраф з причини відсутності у вас первинних документів, а саме накладних на той товар, який ви купуєте, а потім реалізуєте.

Гадаєте це не реально, судіть самі, ось цитата відповіді, яку надала податкова, на запитання:

"Чи застосовуються до приватних підприємців-платників фіксованого податку штрафні санкції за незабезпечення зберігання первинних документів(накладних)?”

.... При цьому слід зазначити, що фізичні особи - підприємці — платники фіксованого податку не звільняються від обов'язку щодо наявності підтверджуючих документів на товар, який реалізуюється. У разі виявлення факту щодо відсутності первинних документів органи ДПС застосовують до фізичні особи - підприємці — платників фіксованого податку штрафну санкцію відповідно до п.121.1 ст.121 Податкового кодексу України

Згідно з п.121.1 ст.121 ПКУ за незабезпечення платникам податків зберігання первинних документів облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених статтею 44 цього Кодексу строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених ПКУ, - тягнуть за собою накладання штрафу в розмірі 510 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовувано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладання штрафу в розмірі 1020 грвень.

І це ще не всі проблеми з якими підприємці вже зараз стикаються!

Влада не бажає дослухатися до наших пропозицій, ігноруючи їх, а тому без тиску з боку громадських та профспілкових організацій, нам не обійтися. Крім нас більше нікому захистити наш бізнес та наші соціальні права, а також права тих, кому ми даємо роботу. Ми, разом з іншими містами України, вирішили приєднатися до Всеукраїнської громадянської акції «Вперед», а тому запрошуємо всіх бажаючих підтримати марш протесту.  

т. 0660974175                                        

                                                                           Згоден з владою — сиди дома!

Не згоден — приєднуйся до нас

Переглядів: 687 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: