П`ятниця, 19.04.2024, 18:49 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Липень » 7 » Вводиться мораторій на планові і позапланові перевірки суб'єктів малого підприємництва до введення в дію положень по спрощеній системіи
13:41
Вводиться мораторій на планові і позапланові перевірки суб'єктів малого підприємництва до введення в дію положень по спрощеній системіи
Верховна Рада України звільнила від сплати єдиного соціального внеску пенсіонерів і інвалідів, які працюють на спрощеній і загальній системі оподаткування і не використовують труд найманих працівників.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, за прийняття законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення деяких норм Податкового кодексу України)" проголосувало 264 картки народних депутатів.

Представляючи законопроект в парламенті, його автор, народний депутат від Партії регіонів, голова комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Віталій Хомутинник зазначив, що документ повинен задовольнити вимоги влади, бізнесу і цивільного суспільства.

Зі слів автора проекту, закон зменшує навантаження щодо єдиного соціального внеску. Зокрема, передбачає скасування обмежень по віднесенню на витрати платника податків на прибуток витрат на придбання товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб-платників єдиного податку, фізичним особам, що працюють на єдиному податку і яким дозволено реєструватися платниками ПДВ.

Документом вводиться мораторій на планові і позапланові перевірки суб'єктів малого підприємництва до введення в дію положень, що стосуються спрощеної системи оподаткування.

Крім того, передбачені особливості оподаткування, в тому числі пільгового, виготовлених в Україні або ввезених нафтопродуктів, які використовуються як сировина для хімічної промисловості. Перелік таких підприємств затверджується Кабміном.


Також визначаються особливості пільгового обкладення ПДВ операцій по ввезенню на митну територію України обладнання для суднобудівної промисловості, яке не виготовляється в Україні. Перелік обладнання визначається Кабміном.

Законом передбачено пільги по рентній платі за додаткові об'єми нафти, природного газу, газового конденсату, видобутого внаслідок виконання інвестпроектов на окремих ділянках, перелік яких визначається центральним органом виконавчої влади з питань реалізації держполітики в нафтогазовому комплексі.
Переглядів: 895 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: