Четвер, 18.04.2024, 09:47 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Квітень » 15 » ЗАЯВА Координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України
19:53
ЗАЯВА Координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України
Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України офіційно заявляє: жодних рішень про підтримку окремих політичних сил чи політиків нами не приймалось. Рішення про участь в інших громадських об’єднаннях, окрім як ініційованого нашою Асамблеєю громадського руху «Вільний Простір», Координаційною радою Асамблеї не приймалось. Виступати від імені Асамблеї мають право лише особи, яким це доручено координаційною радою Асамблеї або Асамблеєю. Водночас, нікому з учасників Асамблеї не забороняється в індивідуальному порядку від свого імені приймати участь в роботі інших об’єднань, якщо це не суперечить принципам, що регламентують роботу Асамблеї. 

Асамблея за своїм статусом не є особою і тому питання її вступу до будь яких утворень не може мати практичної реалізації. Асамблея здійснює свою діяльність самостійно, є незалежною структурою і може співпрацювати з іншими утвореннями на засадах спостерігача, партнера чи в іншій формі, визначеній Координаційною радою та затвердженій черговими зборами Асамблеї. Наші відносини з партнерами ґрунтуються на основі меморандумів та угод про співпрацю, які оприлюднюються в ЗМІ. Вважаємо абсолютно неприпустимими будь-які кулуарні домовленості.

Ми оголошуємо про підтримку Асамблеєю акції «Вперед», ініційованої Радою підприємців України, в якості партнера із самостійними вимогами. Для нас важливим є прийняття оголошених акцією законопроектів у сфері функціонування бізнесу, ми вже достатньо довгий період часу працюємо у напрямку об’єднання усіх сфер вітчизняного суспільства, до чого закликають ініціатори акції, водночас, вважаємо необхідним у відповідності з резолюцією та ультиматумом Автомайдану послідовно відстоювати свої позиції щодо глибинних системних змін у нашому суспільстві та відповідальності високопосадовців за завдані державі збитки.

Ми відкриті до співпраці з громадськими організаціями, окремими особами, незалежно від їх політичної орієнтації. Для нас неприпустимою є співпраця з тими, хто дискредитував себе конкретними діями, що нанесли шкоду громадському рухові або не виконують взяті на себе зобов’язання. Водночас, ми співпрацюємо з громадськими організаціями, незалежно від нашого ставлення до окремих її лідерів. Нас турбує те, що окремі політики, громадські діячі, виступаючи як захисники підприємництва, конкуруючи один з одним, намагаються реалізовувати близькі за змістом проекти, які багато в чому схожі, замість того, щоб забути про свої амбіції та об’єднати свої зусилля для реального лобіювання інтересів малого та середнього бізнесу, як і інших сфер суспільства в інтересах народу України. Ми вважаємо хибним намагання домовитися з урядом чи з іншими інституціями кулуарно, шляхом торгу чи лобіювання інтересів окремих категорій підприємництва. Ми визнаємо лише один шлях - виключно в рамках Конституції України та законів про регуляторну політику за умови неухильного дотримання процедури прийняття таких законів з обов’язковим обговоренням з реальними, а не "кишеньковими" громадськими організаціями. Не в інтересах піару окремих вождів, а в інтересах підприємництва України. Ми просимо прийняти закон не імені якогось громадського чи політичного діяча, а імені підприємців України.

Наші вимоги до нинішньої законодавчої, виконавчої, судової влади є незмінними. Ми вимагаємо скасування прийнятих з порушенням законодавства та Конституції України законів та нормативно-правових актів. Ми вимагаємо покарати винних у розробці та прийнятті антинародних законопроектів, зокрема податкового кодексу, незалежно від посади. Ми не бачимо змісту у співпраці з урядом, який демонстративно знущається над малим та середнім бізнесом, пенсіонерами, освітянами, іншими верствами населення.

Водночас, ми не бачимо жодного політичного лідера чи чиновника у середовищі теперішньої владної верхівки, якому ми могли б довірити керівництво урядом чи парламентом в даний час.

На жаль, наші політики зробили все можливе і неможливе для дискредитації всіх інститутів влади. Ми констатуємо той факт, що відбувається планомірна узурпація влади. Ми звертаємось до всіх небайдужих громадян України з пропозицією виконати статтю 5 Конституції України, що гласить: єдиним джерелом влади є народ. Народу України час ставати владою в Україні. Термін ультиматуму спливає. В останній день дії Ультиматуму ми повідомимо про наші заступні кроки.


Координаційна рада АГО МСБ України.

Переглядів: 705 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: