Вівторок, 16.04.2024, 18:03 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Лютий » 8 » Звернення до Лозівського міського голови
18:13
Звернення до Лозівського міського голови

Депутатське звернення


Шановний Сергій Федорович, 30 листопада 2010 року, у кабінеті керівника СП «Лозівський колгоспний ринок», з Вашої ініціативи, відбулася тристороння зустріч. В зустрічі взяли участь, Лозівський міський голова, директор СП «Лозівський колгоспний ринок» та представники Лозівської міської первинної професійної спілки підприємців.

Перед початком зустрічі Ви висловили свою чітку та ясну позицію, яку Ви займаєте по відношенню до підприємництва. Вона полягає у створенні всіх умов, для законної, чесної, системної, результативної роботи підприємців. Метою зустрічі стало обговорення проблемних питань, які накопичувалися роками і які, попередньою місцевою владою, не вирішувалися.

Сторони домовилися, що, за результатами обговорення, буде підготовлено протокол, який буде надано сторонам для ознайомлення та затвердження підписами. При наявності затвердженого протоколу сторони мали б можливість звіряти свої дії з тими домовленостями, які викладені у протоколі, щоб у подальшому більше не виникало спірних питань.

Попри домовленість, керівник СП «Лозівський колгоспний ринок» Нікітченко М.А. відмовився підписати протокол (протокол був направлений поштою), не пояснивши причини цієї відмови, а тому, всі питання, які обговорювалися під час тристоронньої зустрічі, так і залишилися невирішеними, а саме питання, які стосуються реконструкції ринку, яка вже триває не один рік, та правової ситуації в якій знаходяться підприємці, через відсутність будь яких договорів між ними та СП «Лозівський колгоспний ринок».

Відсутня офіційна інформація, яку не було закріплено підписами сторін, про те:

  • за чий кошт здійснюється реконструкція ринку, заміна старих торгових прилавків та даху над ними на нові торгові павільйони з ролетами та накриття над ними?

  • хто саме здійснює цю реконструкці, а саме, хто виготовляє торгові павільйони з ролетами та накриття між рядами (юридична особа, її адреса те реквізити)?

  • дирекція СП «Лозівський колгоспний ринок» вказує на те, у кого саме, підприємці, члени територіальної громади м.Лозова, повинні придбавати торгові павільйони з ролетами та накриття між рядами?

  • чи мають право підприємці самостійно обирати виробника металоконструкцій - торгових павільйони з ролетами та накриття між рядами?

  • чи приймає дирекція СП «Лозівський колгоспний ринок», у якості третьої сторони, участь у побудові стосунків між виробником торгових павільйони з ролетами та накриття між рядами, та підприємцями?

  • яка вартість металоконструкцій - торгових павільйони з ролетами та накриття між рядами, що пропонуються виробником, та чи мають сертифікати металоконструкції?

  • відсутня будь яка документація (договір підряду, або інший документ, який би підтверджував право власності на металоконструкцію), на ті торгові павільйони з ролетами та накриття між рядами, що були вже придбані підприємцями та встановлені на території СП «Лозівський колгоспний ринок», яка б підтверджувала, що металоконструкції виготовлено на замовлення представників територіальної громади м.Лозова і є їхньою власністю та які були виготовлені визначеним виробником?

Мої намагання отримати відповідну офіційну інформацію, як і намагання отримати підпис під протоколом зустрічі, також не дали ніякого результату, а саме, на мої письмові депутатські запити, які було направлено поштою (з описом вкладення та повідомленням про отримання), на адресу керівника СП «Лозівський колгоспний ринок» та на адресу виробна металоконструкцій Васильченко С.І., що здійснює встановлення торгових павільйонів з ролетами та накриття між рядами, на Центральному ринку, письмової відповіді не було надано.

Також, з письмовими зверненнями, на адресу керівника СП «Лозівський колгоспний ринок» та виробна Васильченко С.І, зверталися підприємці, з проханням, надати їм інформацію по вищевикладеним питанням, але і їхні звернення також залишилися без відповідей.

З огляду на те, що прихід нової влади це завжди зміни і я сподіваюся, що зміни на краще, на підставі того, що до мене, як до депутата Лозівської міської ради, письмово (38 звернень), звернулися члени територіальної громади з проханням розібратися в ситуації що склалася, спираючись на статтю 78, глава 23, Регламенту Лозівської міської ради, звертаюся до Вас, з проханням:

1. З метою вивчення питань, які пов'язані зі здійсненням, членами територіальної громади м.Лозова, своєї підприємницької діяльності на території, яка знаходиться у підпорядкуванні СП «Лозівський колгоспний ринок», створити робочу групу.

За результатами роботи Робочої групи, згідно з Регламентом, розробити та підготовити проект рішення Лозівської міської ради. Дане рішення створить взаємовигідні умови для співпраці керівництва СП «Лозівський колгоспний ринок» з підприємцями, що здійснюють свою діяльність на території, яка знаходиться у підпорядкуванні цього підприємства, забезпечивши підприємців правом захисту свої інтереси.

2. Для вивчення правової ситуації, яка склалася на ринках, який знаходиться у підпорядкуванні СП «Лозівський колгоспний ринок», прошу Вас, надати мені, як члену комісії з правових питань, регуляторної політики, депутатської діяльності та Регламенту міської ради, відповіді з наступних питань:

  • копію договору купівлі-продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення, який було укладено між органом місцевого самоврядування та СП «Лозівський колгоспний ринок» Карла Лібкнехта, 14;

  • витребувати у дирекції СП «Лозівський колгоспний ринок» інформацію про кількість торгівельних місць, які розташовано на території Центрального ринку Карла Лібкнехта, 14, та Південному ринку, який розташовано на 5-му мікрорайоні, з розбивкою, як це передбачено проектом реконструкції Центрального ринку та планами зонування ринків;

  • для недопущення зростання цін за надання послуг та оренду торгових приміщень (площ) у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, згідно з Постановою КМУ №278 від 05 березні 2009 року (зі змінами від 07.07.2010), для вжиття заходів, у вигляді запровадження на період до подолання фінансово-економічної кризи у порядку, встановленому законодавством, регулювання цін за надання послуг та оренду торгових приміщень (площ) у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, витребувати у дирекції СП «Лозівський колгоспний ринок» інформацію щодо розрахунку цін на послуги та оренду торгових приміщень (площ) та їх обслуговування на ринках та інформацію про перелік послуг, які надаються підприємцям на територіях, що належать СП "Лозівський колгоспний ринок”, для подальшої перевірки відповідності даних розрахунків положенням викладених у Наказі Міністерства економіки України, Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва N 638/109 від 30.06.2009;

  • витребувати у дирекції СП «Лозівський колгоспний ринок» інформацію про те, чи укладаються на підпорядкованих даному підприємству територіях, договори оренди торгівельного місця. Дана інформація потрібна для звернення до обласної державної адміністрації з проханням посприяти укладенню суб'єктами господарювання примірного договору, як це передбачено пунктом 4 постанови КМУ №278;

  • надати мені інформацію про ситуацію, яка склалася на території Південного ринку, який розташовано на мікрорайоні №5, кому саме належить ця територія, на яких умовах, та чи знаходиться ця територія у власності територіальної громади м.Лозова.


Додаток.

Копія протоколу тристоронньої зустрічі.

Переглядів: 1001 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: