П`ятниця, 03.05.2024, 16:49 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Грудень » 7 » Безробітних підприємців чекають на російських заводах.
17:37
Безробітних підприємців чекають на російських заводах.
Саме туди, за наслідками запровадження нового податкового законодавства, повинні були відправитися ті, хто сам собі створював робочі місця.

Федеральна міграційна служба Росії мала намір провести сьогодні переговори з Міністерством праці та соціальної політики України щодо організованого залучення українських трудових мігрантів для роботи в Росії.

Про це в Москві повідомив глава Федеральної міграційної служби (ФМС) Костянтин Ромодановський ще 1 грудня.

«Я бачу перспективу взаємодії на цьому етапі. Україна - це найважливіший міграційний партнер Росії. З України до Росії приїжджають найбільше іноземних громадян », - сказав К. Ромодановський.

За його словами, мова йде про організоване залучення українських трудових мігрантів за допомогою спеціальної «структури». К. Ромодановський підкреслив, що завдяки такому „механізму” мігранти з України будуть „легалізуватися” в Росії через надання їм легальної роботи. «У такій ситуації людина буде їхати не кудись, а в конкретне місце», - сказав він. З досвіду вже існуючих програм можна здогадатися що українських заробітчан будуть спрямовувати ту депресивні регіони Росії і через кредити, юридичні зобов’язання, надання житла, тощо всіляко стимулювати до залишення на постійне проживання у цих регіонах Росії.

«Я хочу почати діалог з Міністерством праці та соціальної політики України в цьому напрямі», - сказав К. Ромадановський і додав, що робитеме це 7 грудня у Києві.

За його словами Росія потребує щорічно в залученні близько 5 млн. іноземних трудових мігрантів.

Він також очікує , що в наступному році на роботу в РФ з Україною приїде не менше 1 млн. чоловік.

З огляду на це дуже цікавою виглядає постанова уряд РФ, який 1 грудня заборонив у 2011 році роботу в роздрібній торгівлі іноземних працівників.
Заборона поширюється на торгівлю алкоголем, ліками, торгівлі на ринках і в наметах, а також в роздрібній торгівлі поза магазинами, йдеться в постанові уряду.

"Уряд Російської Федерації постановляє встановити на 2011 рік допустиму долю іноземних працівників у сфері роздрібної торгівлі у розмірі 0% загальної чисельності працівників, використовуваних вказаними господарюючими суб'єктами", - повідомляється на сайті уряду.

На думку ряду експертів дана постанова приурочена за часом до планованого раніше затвердження нового Податкового Кодексу України, який повинен був ( ще може? ) привести до масового безробіття серед дрібних підприємців України, і як наслідок стимулювати їх, чи якусь їх частину до пошуку роботи у сусідній Росії. Виглядає що росіяни не на жарт побоюються що безробітні українські торгівці можуть укоренитися на їхній ринках та торгівельних мережах .Ті ж експерти акцентують увагу на зацікавленість Росії у існуванні в Україні високого рівня безробіття та нижчого аніж в Росії рівня заробітних плат . Цим також може пояснюватися очевидна лінія деяких членів теперішнього уряду на зниження рівня середньої заплати в Україні та ліквідацію мільйонів робочих місць у малому бізнесі .Реальність подібної тісної координації поміж російськими та українськими високопоставленими урядовцями по виконанню фактично програм Уряду Росії наочно демонструє діяльність українського міністра освіти Дмитра Табачника.

Тобто заводи і фабрика, на які, за словами Михайла Бродського, повинні йти працювати безробітні малі підприємці, знаходяться в Росії ...

Переглядів: 641 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: