П`ятниця, 03.05.2024, 01:51 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Законом заборонено використання житла для виробничих потреб
12:16
Законом заборонено використання житла для виробничих потреб
Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об’єкта житлової нерухомості».

Законодавчим актом статтю 6 Житлового кодексу Української РСР викладено у редакції, згідно з якою «житлові будинки, квартири, інші житлові приміщення (об’єкти житлової нерухомості) призначаються та мають бути придатні для постійного проживання в них громадян, а також для використання у встановленому порядку як службових житлових приміщень і гуртожитків. Надання приміщень у житлових будинках для потреб виробничого характеру забороняється, повідомляє сайт Верховної Ради.

Житлова площа об’єкта житлової нерухомості визначається як сумарна площа житлових кімнат.

Загальна площа об’єкта житлової нерухомості визначається як сумарна площа житлових кімнат і підсобних приміщень з урахуванням лоджій, балконів, веранд і терас.

До житлової площі об’єкта житлової нерухомості не належить площа приміщень, призначених для гігієнічних або господарсько-побутових потреб громадян (ванна, вбиральня, душова, приміщення для прання, кухня, комора, передпокій, внутрішньоквартирний хол, коридор, вбудована шафа тощо).

Площа лоджій, балконів, веранд і терас підраховується із врахуванням коефіцієнтів, що встановлюються центральним органом виконавчої влади з питань житлової політики».

Відповідний законопроект зареєстровано за №8203.

Інформаційне управління Верховної Ради України

Переглядів: 806 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 overtip  
0
mmmmmm

Ім`я *:
Email *:
Код *: