Вівторок, 07.05.2024, 13:20 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Листопад » 25 » Звернення Мітингу, від 22 листопада, до депутатів Лозівської міської ради
18:28
Звернення Мітингу, від 22 листопада, до депутатів Лозівської міської ради

Звернення до депутатів Лозівської міської Ради

Ми, присутні на мітингу, що відбувся 22 листопада 2010 року, звертаємося до міського голови та міської ради з проханням дати оцінку нормам Податкового Кодексу.

Прийнятий Податковий кодекс є цілеспрямованою руйнацію малого та середнього бізнесу, він руйнує спрощену систему, яка дозволила мільйонам самозайнятих громадян створити для себе робоче місце. Для платників єдиного податку, вводиться система обліку на підставі первинних документів, через що виникає необхідність ведення спрощеного бухгалтерського обліку, і як наслідок поява підстав для штрафів. Ця норма протирічить самому принципу існування спрощеної системи оподаткування.

Податковий Кодекс підсилює повноваження податкової адміністрації з контролю за дотриманням податкового законодавства, що дає підстави очікувати нового етапу жорсткої боротьби між платниками податків та податковими органами щодо сплати / стягнення податків за новими, ще не апробованим «правил гри». Через наявність неточних формулювань при визначенні підстав для застосування до платників податків репресивних заходів (арешт майна та ін.), Кодекс дозволяє податківцям зловживати своїми повноваженнями, але не передбачає ефективних інструментів протидії та притягнення працівників органів ДПАУ до юридичної відповідальності за зловживання службовим становищем, що може збільшити кількість випадки проявів корупції в нашій державі.

Платники податку на прибуток не зможуть відносити до складу валових витрат витрати, понесені у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) та інших активів у фізичної особи - підприємця, що сплачує єдиний податок, ця обставина зруйнує ті налагоджені договірні стосунки, які існують у спрощенців з платниками податків на прибуток, які, в результаті, будуть змушені шукати інших партнерів для ведення бізнесу.

Через ускладення умов ведення бізнесу Кодекс позбавить мільйони самозайнятих громадян мінімальних засобів до існування і представники Лозівської громади тут не є виключенням. Втрата засобів до існування вплине на соціальний стан в нашому місті.

Ми усвідомлюємо, що реформи потрібні, але вони будуть ефективними лише тоді, коли буде подолано корупцію.

Ми не віримо в те, що влада, своїми діями, прагне поліпшити умови життя кожного громадянина, бо ми бачимо, що за наші податки, за кошти державного бюджету, влада купує собі гелікоптери та майбахи, фінансує бізнеси членів кабінету міністрів, а з нас прагне стягнути останню сорочку, бо, на її думку, через дрібних підприємців в бюджеті не вистачає коштів для пенсіонерів та бюджетників.

Ми вважаємо, що Податковий кодекс знищує середній клас, який є обличчя демократії, який не залежить від директора заводу, середній клас, який може заробити собі на відпочинок, на продукти, може придбати собі квартиру, він не залежить ні від яких партій, цей клас є основою громадянського суспільства та демократії і притискаючи його, запроваджуючи Податковий Кодекс у тому вигляді, який було проголосовано Верховною Радою, влада намагається встановити жорсткий режим. Самодіяльне і самозайняте населення небезпечне для влади, тому що воно – вільне.

Верховна Рада ухвалила цей кодекс в інтересах великого капіталу, який знімає з себе соціальну відповідальність за добробут суспільства: "Для великого бізнесу - офшор, для дрібного - "закручування гайок".

Ми просимо вас, шановний міський голово та шановні депутати, підтримати законні вимоги підприємців, просимо вас виступити проти запровадження у життя Податкового кодексу у нинішній редакції, та звернутися до Президента України Віктора Януковича з вимогою заветувати прийнятий Верховною Радою України Податковий Кодекс.

 
Переглядів: 587 | Додав: lpp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: