П`ятниця, 26.04.2024, 05:18 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Квітень » 17
Припинення підприємницької діяльності починається з державної реєстрації припинення. Відповідно до ст. 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 р. № 755-IV (зі змінами та доповненнями) державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця проводиться у разі:

- прийняття фізичною особою – підприємцем рішення про припинення підприємницької діяльності; 

- смерті фізичної особи – підприємця; 

- постановлення судового рішення про оголошення фізичної особи померлою або визнання безвісно відсутньою; 

- постановлення судового рішення про визнання фізичної особи, яка є підприємцем, недієздатною або про обмеження її цивільної дієздатності; 

- постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця. 

Припинення підприємницької діяльності фізични ... Читати далі »
Переглядів: 1192 | Додав: lpp | Дата: 17.04.2011 | Коментарі (0)

Коли йдеться про фізичних осіб-підприємців, які здійснюють свою господарську діяльність відповідно до Указу Президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності” у редакції від 28 червня 1999 р. №746/99 (далі – Указ), то перше, що спадає на думку, це єдиний податок, який сплачують підприємці і у сплаті якого полягає спрощена система оподаткування. Але, як бачимо із назви Указу, спрощеною є не лише система оподаткування, а й система обліку. При чому як обліку податкового, так і обліку бухгалтерського. Оскільки в обліку відображаються всі господарські операції на підставі первинних документів, то в цій статті зупинимося на питанні наявності у фізичної особи-платника єдиного податку первинних документів та необхідності їх зберігання і надання під час перевірки контролюючим органам.

БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК

Почнемо з бухгалтерського обліку. Його підприємці-платники єдиного пода ... Читати далі »
Переглядів: 1682 | Додав: lpp | Дата: 17.04.2011 | Коментарі (0)

1. При отсутствии первичных документов (приходных накладных) на практике применяются:
– штраф по ст. 20 Закона о РРО в размере двойной стоимости неучтенных товаров по цене реализации (и это притом что предприниматели-упрощенцы вообще не являются субъектами этого Закона);
– товар признается "полученным бесплатно” и облагается налогом на доход;
– отсутствие приходных документов интерпретируется как доказательство того, что товар приобретен у физического лица – не предпринимателя, по отношению к которому предприниматель выступает налоговым агентом, который своевременно не удержал налог с доходов. На сумму имеющегося в наличии товара начисляется налог и взыскивается с применением штрафных санкций.

2. С принятием НК у ГНС появились новые аргументы. Так, в п. 44.1 ст. 44 НК сказано: "Для целей налогообложения налогоплательщики обязаны вести учет доходов, расходов и других показателей, связанных с определе ... Читати далі »
Переглядів: 1200 | Додав: lpp | Дата: 17.04.2011 | Коментарі (2)